Georg Rosenkilde 1883 - 1972

Georg Rosenkilde, - søn af Anton Christian Henriksen Rosenkilde og Maren Poulsen, - er kendt af mange Rosenkilde slægtsforskere, idet han fortsatte Marius Rosenkildes stamtavle fra 1883. I 1963 afsluttede han "Anden del af Familien Rosenkildes stamtavle", der dog aldrig er udgivet officielt.

Georg udvandrede til USA i 1908, hvor han var sporvognsstyrer, bl.a. i Chicago.I sine beskrivelser på lokalhistorisk arkiv i Skørping fortæller Svend Rosenkilde Jensen, at Georg tilsyneladende var lige så stædig og rethaverisk som sin far.

Svend fortæller bla. en historie om, at en flok gangstere en gang forsøgte at flygte i Georgs sporvogn. Han nægtede dog at køre, hvorefter de skød ham i benet og smadrede hans knæ. Efter en operation fik han føreligheden nogenlunde tilbage, men ikke nok til at fortsætte som sporvognsstyrer.

Han gik herefter på pension og begyndte at gennemrejse og affotografere USA. Samtidig begyndte han at føre slægtsbog over alle de udvandrede Rosenkilder og deres efterkommere.

Omkring 1950 rejser han tilbage til Danmark for at fortsætte Rosenkilde stamtavlen hvor Marius Rosenkilde sluttede i 1883.

Under arbejdet med stamtavlen rejser han landet rundt. Når han ikke er på farten, opholder han sig hos mine bedsteforældre Karen og Knud Rosenkilde Jensen på Hedevej i Rebild..

Under opholdet i Danmark beslutter han sig for at flytte fast tilbage til landet, og i 1955 gifter den nu 72 årige ungkarl sig med den 54 årige Ullarikka Sofie Christensen. Georg dør 89 år gammel i 1972 og begraves i Fræer ved Skørping.

Flere billeder af Georg Rosenkilde.

Klik på billederne for at vise større udgave.